Полиці із селекційним асортиментом світових сирів часто є найулюбленішим куточком супермаркетів для гурманів. Проте як найкраще виставити свої товари, водночас підтримуючи їхню свіжість і найвищу якість? Відповіддю на це запитання є спосіб освітлення, який відповідає всім зазначеним вимогам.
Збережіть свіжість
Наявні в сирі жири надають цій смачній страві насиченості, проте водночас є й проблематичним моментом, коли справа доходить до належного освітлення цієї зони супермаркету. Коли на сир потрапляє світло, жири (або ліпіди) починають окислюватися — і тоді спочатку змінюється зовнішній вигляд сиру, а потім і його смак і запах. Цей процес відбувається лише за кілька днів. Спричинене світлом знебарвлення, а також окислення ліпідів можуть відлякати покупців і вплинути на їхнє задоволення від сиру, якщо вони все-таки вирішать його купити.
Спробуйте Champagne – схему світлодіодного освітлення для сирів
Наше дослідження
- Спектр світла має значний вплив на ступінь окиснення ліпідів. Обсяг випромінювання звичайних ламп набагато більший, ніж обсяг світла, який впливає на сир у разі освітлення світлодіодами. Оптимізація світлодіодного спектра може дати змогу ще значніше зменшити окиснення ліпідів.
- Окислення ліпідів у сирі відбувається в шарі завтовшки 0,5 см.
- Ми виявили, що після впливу освітлення процес окиснення ліпідів сиру продовжується й у темряві. Тому, якщо в магазині використовується традиційне освітлення, вплив темряви є значнішим, ніж у разі використання світлодіодів.
Графік 1a. Ступінь окислення ліпідів
Вплив спектра та освітленості на окислення ліпідів. Дані за 10-денний період. Червону порогову лінію проведено на основі органолептичних показників, описаних у джерелах інформації. Якщо ступінь окислення перевищую цю лінію, запах і смак сиру псуються через світло.
Графік 1b. Рівень зміни кольору
Вплив спектра світла та тривалості освітлення на зміну кольору. Надано результати для освітленості 1000 лк.
Зробіть сирний відділ привабливішим: схема освітлення Champagne
На основі досліджень ми розробили спеціальну світлодіодну схему для свіжих продуктів харчування Champagne, яка дає змогу:
-
Ефектно презентувати сир.
-
Зберегти свіжість продукту.
Зв’язатися
Зверніться до нашого місцевого контакт-центру, якщо у вас виникли будь-які питання.