Champagne: схема освітлення, яка перешкоджає зміні кольору сиру та окисленню в ньому ліпідів

Champagne: схема освітлення, яка перешкоджає зміні кольору сиру та окисленню в ньому ліпідів

Приклад використання AH XL

Насичений вершковий сир

Полиці із селекційним асортиментом світових сирів часто є найулюбленішим куточком супермаркетів для гурманів. Проте як найкраще виставити свої товари, водночас підтримуючи їхню свіжість і найвищу якість? Відповіддю на це запитання є спосіб освітлення, який відповідає всім зазначеним вимогам.

SPAR Wespelaar Belgium

Збережіть свіжість

Наявні в сирі жири надають цій смачній страві насиченості, проте водночас є й проблематичним моментом, коли справа доходить до належного освітлення цієї зони супермаркету. Коли на сир потрапляє світло, жири (або ліпіди) починають окислюватися — і тоді спочатку змінюється зовнішній вигляд сиру, а потім і його смак і запах. Цей процес відбувається лише за кілька днів. Спричинене світлом знебарвлення, а також окислення ліпідів можуть відлякати покупців і вплинути на їхнє задоволення від сиру, якщо вони все-таки вирішать його купити.

Спробуйте Champagne – схему світлодіодного освітлення для сирів

Наше дослідження

  • Спектр світла має значний вплив на ступінь окиснення ліпідів. Обсяг випромінювання звичайних ламп набагато більший, ніж обсяг світла, який впливає на сир у разі освітлення світлодіодами. Оптимізація світлодіодного спектра може дати змогу ще значніше зменшити окиснення ліпідів.
  • Окислення ліпідів у сирі відбувається в шарі завтовшки 0,5 см.
  • Ми виявили, що після впливу освітлення процес окиснення ліпідів сиру продовжується й у темряві. Тому, якщо в магазині використовується традиційне освітлення, вплив темряви є значнішим, ніж у разі використання світлодіодів.

Графік 1a. Ступінь окислення ліпідів

Вплив спектра та освітленості на окислення ліпідів. Дані за 10-денний період. Червону порогову лінію проведено на основі органолептичних показників, описаних у джерелах інформації. Якщо ступінь окислення перевищую цю лінію, запах і смак сиру псуються через світло.

Графік 1b. Рівень зміни кольору

Вплив спектра світла та тривалості освітлення на зміну кольору. Надано результати для освітленості 1000 лк.

Зробіть сирний відділ привабливішим: схема освітлення Champagne

На основі досліджень ми розробили спеціальну світлодіодну схему для свіжих продуктів харчування Champagne, яка дає змогу:

  • Ефектно презентувати сир.
  • Зберегти свіжість продукту.

Зв’язатися

Зверніться до нашого місцевого контакт-центру, якщо у вас виникли будь-які питання.

Файли

Детальніше про освітлення для...